• Minden új megrendelonk számára 10% kedvezményt biztosítunk az elso megrendelés árából!
  • Lakásfelújítás és átalakítás
  • Házépítés
  • Kiállítás kivitelezés

Lakás felújítás, Átalakítás

Sokan fordulnak hozzánk azzal a kérdéssel, hogy mikor, milyen időközönként érdemes a lakásfelújításon elgondolkodniuk. Vajon, milyen intő jelek utalnak arra, hogy ideje a lakást átalakítani? Általános, mindenre ráhúzható aranyszabály természetesen nincs, hiszen minden lakás és otthon más és más. Iránymutatónak azonban érdemes az alábbiakat megszívlelni.

Nem célszerű megvárnod, míg az adott berendezés elromlik vagy tönkremegy, inkább menj elébe inkább a dolgoknak, és tervezd meg időben a felújítást!


Mikor érdemes nekilátni a lakásfelújításnak?

  • festés: 5 évente
  • fűtéskorszerűsítés: régi, elavult vascsővel szerelt cirkó fűtés és a gazdaságtalan gázkonvektoros fűtés esetén.
  • villamos hálózat cseréje: régi, elavult alumínium vezetékekkel szerelt lakásokban
  • bútorcsere: 3-5 évente vagy mikor már megunta és újra vágyik
  • nyílászárók cseréje: régi, gerébtokos fa nyílászárókat hőszigetelés hiánya és elhasználódottságuk miatt.
  • padló és burkolatok cseréje: 10-15 évente

A lakásfelújítás akkor végezhető el könnyen és hatékonyan, ha a lakók a felújítás idejére kiköltöznek. Amennyiben erre nincs mód, akkor is van megoldás. Érdemes mindig a legnehezebb, és legtöbb munkával járó felújítással kezdeni, majd lépésről lépésre tovább haladni. Azt azonban nem tanácsoljuk, hogy például félévente más és más lakásrészt újítsunk fel, mert a lakók könnyen besokallhatnak. Érdemes inkább egy nagy lendülettel több területet is elvégezni.

Akadnak olyan területek is, amikre különösen oda kell figyelni, hiszen hatósági engedélyhez kötöttek. Így a felújítási munkálatokat addig nem szabad elkezdeni, amíg hatályos engedéllyel nem rendelkeznek. Ilyen például a fűtési rendszer átalakítása is.


Amikor már csak az átalakítás segíthet

Vannak olyan élethelyzetek, amikor egy otthon lakóira ráfér a frissítés. Legyen az életmódváltás, gyermekáldás, vagy éppen a gyerekek kirepülése, időnként ne féljünk váltani, mert az a legtöbbször csak a javunkra válik.

A lakás átalakítás során mindig ügyeljünk arra, hogy a lakásban rejlő lehetőségek maximálisan ki legyenek használva. Érdemes figyelembe venni a helykihasználtságot, a fényviszonyokat, és az életmódbeli sajátosságokat is.

Sokszor elegendő csak átrendezni a bútorokat, de gyakran egy festéssel és új színek kombinációjával teljesen újjávarázsolhatjuk unalomig megszokott otthonunkat.

Nézd meg azokat a munkákat, ahol megrendelőink már a megújult otthont élvezhetik.

Lakás felújítási és átalakítási munkáink
Facebook