• Minden új megrendelonk számára 10% kedvezményt biztosítunk az elso megrendelés árából!
  • Lakásfelújítás és átalakítás
  • Házépítés
  • Kiállítás kivitelezés

Festés - Mázolás, Tapétázás

Szobafestés

Miért érdemes szakemberre bízni a festést?

A festés egy nagyon egyszerűnek tűnő eljárás, mégis egy szakember által festett helység nem csak gyorsabban készül el, de a festés befejeztével általában elégedettebbek vagyunk, mint esetleg az általunk készített munka eredményénél.

Az örökzöld kérdés: mikor célszerű kifesteni a lakást?

Arra, hogy mikor kell festeni nincs konkrét recept, leginkább, ha úgy látjuk, hogy piszkos a plafon, a falak, kopottak a nyílászárók vagy csak egyszerűen változást szeretnénk az otthonunkba vinni akkor nosza rajta. Egyszerűbb, ha kis lakásban egy alapszínt alkalmazunk, esetleg kevés kísérőszínnel kombinálva. A pasztellszínek telítettségének és színárnyalatainak variálásával, egyszerűbben érhetünk el harmonikus hatást.

Ami nem megy ki a divatból: a mészfestés

A mészfestés, mint a neve is jelzi, mind a kötőanyag ill. festék is maga a mész. A mészfestésnél többnyire fehér színnel dolgozunk, de lehet színezni halvány árnyalatokra, esetleg mintával feldobható. Ennek a festési eljárásnak a páraáteresztő képessége jó, ezért inkább vizes, párás helyiségekben alkalmazzuk. (fürdőszoba festése, konyha festése) Rendkívül alkalmas lépcsőházak, pincék, parasztházak.

Kültéri festés

A külső terek festésekor ügyelni kell, a speciális UV és időjárásálló festékek, glett anyagok és repedésjavító masszák minőségére. A kültéri falfelületeket alaposan meg kell tisztítani.Mázolás

Mázolás, avagy a védelem és az újjászületés tökéletes összhangja

A mázolás alatt általában nyílászáróink felújítását, védelmét értjük. A mázolás olyan szolgáltatás, ami minőségi előkészületeket igényel. Egy rosszul kivitelezett ajtóból, ablakból kihozni a maximumot mázolással, csak úgy lehetséges, ha az asztalos is bele adja szívét lelkét a munkába, mert rossz alapanyagból a legkiválóbb mázolási technikával illetve előkészülettel sem lehet, tökéletes nyílászárókat létrehozni.

A mázolás minőségét növeli a kiváló alapanyagok használata, a megfelelő előkészület, és a minőségi munka, amelyet cégünk biztosít.

Nyílászáróink védelme 1:

Lakkozással a megfelelő tisztításért

Elsősorban natúr vagy pácolt fafelületek, bevonó anyaga, melynek tisztítása könnyű. Több rétegű felhordás (általában 2-3-4), biztosítja a fa természetes mozgását, és láthatóvá teszi az eredeti erezetet. A lakk tökéletesen védi a fát a víztől, nem engedi gombák kialakulását. A fa anyagát érleli, védi a víz hatásaitól, gátolja a rovarok, gombák megtelepedését.

Nyílászáróink védelme 2:

Pácolás, ha az eredetiség megőrzése a cél

Újabban egyre több natúr fa jelenik meg az épületeken. Ezeket a felületeket védeni kell, és amennyiben a fa természetes rajzolatát meg kívánjuk őrizni, úgy elsősorban és előszeretettel használjuk a pácolást.

A pácok elsősorban eredeti, természetes fa színezetűek, de megtalálhatók teljesen más színek is a kínálatban, ami biztosítja a nyílászárók összhangját otthonunkkal.Tapétázás

Tapéta: a hagyomány és az innováció találkozása

A falburkoló anyagok egyik legnépszerűbb fajtája a tapéta, ami két fő alapanyagukban különböznek egymástól. Papíralapú, és műanyag borítású tapéták.

A praktikus és esztétikai tulajdonságok rendkívüli gazdagságát nyújtják ezek a falburkolók, amelyek nem csupán díszítő jellegűek, de jól álcázzák a felület hibáit is. A tapéta kiválasztásakor színét és mintáját az adott szoba méretéhez, formájához és általános stílusához igazíthatjuk.

3 jó tanács tapéta kiválasztásához:

  1. Az általános papírtapéta nagyon sokféle színben és mintában kapható, a hagyományostól egészen az extravagánsig. Érdemes otthon előre kigondolni, milyet szeretnél, nehogy a bőség zavarában aztán nehéz legyen a választás.
  2. A habtapéta erősebb, durvább bánásmódot is elvisel felhelyezéskor, a tapéta színén elmázolódó ragasztó pedig könnyen és maradéktalanul eltávolítható. A habtapéták kevésbé piszkolódnak, szakadás- és kopásállóságuk is jó.
  3. A tapétázás nélkülözhetetlen feltétele az alapfelület előkészítése.
    Tapétázás előtt a tapétázandó fal felületet meg kell tisztítani a korábbi burkolattól.
    Amennyiben szükséges, a felületeket glettelni kell. Erősen nedvszívó felületeket a ragasztó hígabb oldatával kell kezelni.Facebook